Blogumentary – buku harian perjalanan multimedia.

Silahkan lihat 6 kisah menarik di mana pasukan Bosch Explorer bersama-sama mengisahkan pengalaman mereka pada pelbagai destinasi.

Blogumentari

Bosch World Experience 2014

Perjalanan penemuan menuju 6 proyek Bosch di 3 benua.

Bosch ambil bagian dalam proyek besar yang mengesankan di seluruh dunia dengan menerapkan teknologi canggih. Namun, jangkauan kompetensi kita yang beragam kurang dikenal. Muncul suatu gagasan: Kita mengirim 6 Bosch Explorer selama 16 hari dalam perjalanan keliling dunia untuk melihat di balik layar sejumlah proyek Bosch yang mengagumkan di 6 destinasi dan 3 benua serta mengabarkannya secara langsung di web sosial. Ketahui keseluruhan kisahnya, dari acara peluncuran hingga pesta penutupan, dan ikuti terus 6 kabar perjalanan dalam blogumentari kita.

Eropa, London

Jembatan antara masa lalu dan masa depan

Bermula di London, ibu negara Inggris di Sungai Thames salah satu daya tarik pengunjung yang terbesar di dunia. Di sini kebudayaan yang kaya dari masa silam bertembung dengan masa kini yang moden meriah – dan Bosch adalah sebahagian daripadanya. Hanya sedikit orang yang tahu bahawa baik di sebalik bangunan bersejarah mahupun yang futuristik tersembunyi teknologi Bosch. Anda mahu tahu “Di mana tepatnya”? Ahli-ahli Bosch Explorer telah mendapatinya bagi anda – bermula dari pam hidraulik pertama di Tower Bridge hingga sistem kawalan automatik sepenuhnya des London Eyes – di sini anda mendapati seluruh maklumat:

Amerika Tengah, Panama

100 tahun Terusan Panama – Penyempurnaan projek besar untuk merayakan ulang tahun.

Tepat seratus tahun yang silam ia dirasmikan: Terusan Panama. Terusan ini menghubungkan dua samudera dan di samping kepentingannya kepada industri perkapalan dan ekonomi terusan ini pun merupakan salah satu laluan air yang paling sibuk di dunia. Selepas 30 tahun pembinaan terusan ini dibuka pada tahun1914. Dan kini ia diperluas semula untuk memberi tempat kepada kapal kontena yang besar. Bosch Explorer membawa anda pada perjalanan yang menarikdi sebaik tabir Terusan Panama. Sila baca sendiri.

Amerika Utara, San Francisco

Rasakan teknologi masa depan pada hari ini.

Juga kisah perjalanan yang ketiga penuh dengan pengalaman yang memikat: sebab di Palo Alto, di tengah-tengah Lembah Silikon pasukan Bosch Explorer belajar kenal dengan kereta masa depan, yang tidak memerlukan pemandu namun dapat bergerak dalam lalu lintas di jalan tanpa menimbulkan kemalangan. Apa makna soalan ini bagi masa depan dan dengan kederaan mana pasukan Bosch Explorer boleh meneroka San Francisco, sila klik di sini.

Asia, Shanghai

Shanghai – sebuah gedung pencakar langit.

Shanghai, kota yang superlatif diamati oleh Bosch Explorer dari sudut yang baharu sama sekali– yaitu dari pemerhatian World Financial Center pada ketinggian 474 meter. Namun itu bukan titik tertinggi Megacity ini. Shanghai Tower yang terletak bersebelahan dengan 632 m adalah bangunan kedua tertinggi di dunia. Pada masa akan datang Shanghai pun akan tumbuh – iaitu ke atas. Mengapa demikian dan teknologi Bosch mana yang memastikan bahawa bangunan pencakar langit menjadi lebih aman telah didapati oleh Bosch Explorer bagi anda di tempat tersebut.

Asia, Singapura

Berani melangkah ke masa depan: E-Mobiliti di Singapura.

Sejak 2011 Bosch telah mengubah negeri Singapura yang moden menjadi satu antara trek ujian terbesar di dunia untuk mobiliti elektrik. Berkat kawasan yang relatif kecil dan jarak yang pendek Singapura merupakan lapak yang sesuai untuk menggunakan kenderaan elektrik dalam kehidupan seharian – terutama apabila hanya dengan app pemandu setiap saat boleh mencari stesen mengecas berikutnya yang boleh digunakan serta menempahnya. Di Singapura ahli Bosch Explorer bertemu bual dengan jurutera Bosch terkemuka yang menunjukkan sejauh mana mobiliti elektrik telah berkembang dewasa ini.

Germany, Berlin

Puncak acara di Berlin.

Hingga saat-saat terakhir masih dirahsiakan kepada pasukan Explorer di mana acara final daripada Bosch World Experience akan diadakan. Kegembiraan bertambah besar ketika misteri itu diungkapkan dengan mengumumkan perhentian terakhir berlangsung: di Berlin, ibu negara Jerman – kembali ke akar umbi syarikat. Di sini pasukan Explorer belajar banyak mengenai pengasas Robert Bosch dan Yayasan Robert Bosch kini. Tetapi sila baca sendiri.

Perhentian perjalanan

Dapatkan wawasan yang eksklusif ke dalam dunia Bosch.

Sama ada World Financial Center, Tower Bridge mahupun Terusan Panama – Bosch adalah bahagian daripada berbagai projek terkemuka di seluruh dunia. Adakah anda ingin tahu teknologi Bosch mana yang terdapat di belakang perhentian Bosch World Experience 2014? Mari melihat ke belakang tabir daripada berbagai tarikan dan Bosch Innovations yang menarik bersama Bosch Explorer.

Klik untuk melihat lebih lanjut

Bosch Explorer

Bintang-bintang Bosch World Experience 2014.

Beribu-ribu orang dari seluruh dunia telah mengikuti perjalanan 6 orang Bosch Explorer. Mereka díkenali semula, ramai meminta gambar daripada mereka dan di pelbagai tempat mereka menimbulkan kegemparan. Di sini anda akan mendengar lebih lanjut mengenai para tokoh Bosch World Experience 2014 yang telah memperkaya perjalanan keliling dunia yang unik ini dengan humor, kepakaran serta watak mereka.

Klik untuk mengetahui lebih lanjut

Satu tagar. Banyak informasi.

Find out more about the Bosch World Experience. Simply use the hashtag.

#ExperienceBosch

Bosch dalam rangkaian sosial

Kami adalah Bosch

Apa yang dimaksud dengan bekerja untuk Bosch.

Di Bosch, tidak ada perbedaan dalam hal kerjasama. Lebih daripada 280.000 karyawan bekerja sekuat tenaga setiap hari dan mengembangkan ide dan inovasi di seluruh dunia. Mari mengenali lebih lanjut beberapa orang dari mereka dengan mendengarkan apa yang dapat mereka kisahkan mengenai pekerjaan mereka yang menarik dan apa yang begitu mempesonakan pada projek mereka

Klik untuk mengetahui lebih lanjut